Contactați-ne: (373) 22 221970

Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule din Republica Moldova menține calitatea de membru în cadrul sistemului „Carte Verde”

din .

Adunarea Generală a membrilor Consiliului Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles, care s-a desfășurat astăzi, 2 iunie 2016, în or. Tallinn, Estonia a decis revocarea deciziei de suspendare a BNAA din Sistemul „Carte Verde”.

Astfel, Republicii Moldova i se păstrează calitatea de membru monitorizat al Sistemului Internațional „Carte Verde” cu condiția executării iminente a măsurilor ce vor redresa stabilitatea și siguranța financiară a BNAA cu implicarea autorităților Republicii Moldova.

Prin urmare, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a acordat un credit de încredere Biroului din Moldova, facilitând astfel transportul transfrontalier a cetățenilor Republicii Moldova care nu vor mai avea restricții de procurare a asigurărilor „Carte Verde” pentru a călători în străinătate.

*********
Despre BNAA

Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova este membru al Consiliului Birourilor, cu sediul la Bruxelles, ce are calitatea de asociaţie internaţională a birourilor naţionale din statele membre ale Sistemului internaţional de asigurare „Carte Verde”, care administrează şi coordonează relaţiile între birourile naţionale privind asigurarea „Carte Verde”. În Moldova sunt autorizate să vândă polițe Carte Verde următoarele companii: ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurări, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurări, ALLIANCE Insurance Group și ASTERRA Grup.