Please enable JS

Reuniunea Grupului Regional Sud-Estic din cadrul COB

Oct 5, 2022/Noutati

La 30 septembrie 2022, Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA), a organizat la Chișinău cea de-a XXIV-a Reuniune a Grupului Regional Sud-Estic din cadrul COB.

BNAA a găzduit reprezentanții din cadrul Birourilor „Carte Verde” ai țărilor din grupul regional, precum Albania, Azerbaidjan, Bosnia & Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Montenegro, România, Serbia și Turcia.

Totodată, la eveniment au fost prezenți: reprezentanții COB, dl Sorin Greceanu - vice-președinte al COB și Hayk Zayimtsyan - Manager Riscuri & Monitorizare și IT; Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) - dna Cornelia Cozlovschi și vicepreședintele CNPF - dl Adrian Gheorghiță.

Ordinea de zi a Adunării Regionale a numărat diferite subiecte, având ca scop Analiza evoluțiilor din Sistemul Internațional „Carte Verde” și impactul acestora asupra stabilității financiare, Deciziile din cadrul COB, Provocările și scopurile Sistemului, Principalele sarcini și progresele Comitetelor din cadrul COB și Proiectul Memorandumului de înțelegere, procedura de alegere a reprezentanților SERG.

În debutul ședinței, Dl Dinu Gherasim, Președinte al Consiliului de administrație al BNAA, a exprimat mulțumiri și gratitudine pentru prezența reprezentanților Birourilor și a delegaților COB la eveniment, menționând totodată despre încrederea în colaborarea BNAA cu COB.

În cadrul ședinței de lucru, Dl Sorin Greceanu, vice-președinte al COB a remarcat despre activitatea comitetelor regionale din  cadrul COB, adoptarea noului Statut al COB și a subliniat despre importanța comunicării și cooperării în cadrul comitetelor și managementul superior al sistemului.

Subsecvent, Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, dna Cornelia Cozlovschi, în discursul său a menționat că autoritatea de supraveghere va continua să acorde o importanță deosebită activităților întreprinse și comportamentului participanților pieței de asigurări în Sistemul Internațional „Carte Verde”, în ansamblu, precum și colaborării cu țările-membre ale acestui Sistem, iar vice-președintele CNPF, dl Adrian Gheorghiță a prezentat piața de asigurări din Republica Moldova per ansamblu și perspectivele acesteia.

La final, Directorul executiv al Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule, Dna Alina Osoianu, a apreciat aportul tuturor reprezentaților în cadrul Adunării Regionale și a adresat cordiale mulțumiri tuturor pentru participare, prezentări și deschiderea de parteneriat și cooperare în cadrul Sistemului.